Enter your keyword

Promocija edicije “Historija Bosne i Hercegovine” u Tuzli

Promocija edicije “Historija Bosne i Hercegovine” u Tuzli

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Filozofskom fakultetu u Tuzli obilježen je promocijom edicije “Historija Bosne i Hercegovine” u izdanju Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu, 29. februara 2024. godine.

Organizatori promocije bili su Odsjek za historiju (Tuzla) i Institut za historiju (Sarajevo).

O ediciji je govorilo osam promotora: profesori sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Tuzli i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sarajevu, te naučni saradnici sa Instituta za historiju.

Ispred Instituta za historiju promotori su bili  dr. Enes Omerović, viši naučni saradnik te dr. Aida Ličina Ramić i dr. Nedim Rabić, naučni saradnici u Institutu za historiju UNSA.

Prisutnima su se također obratili dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli prof. dr. Nihada Delibegović Džanić, voditeljica Odsjeka za historiju prof. dr. Mersiha Imamović i prof. dr. Adnan Jahić kao jedan od urednika, dok je moderator programa bila doc. dr. Amela Delić Aščić.

Program obilježavanja Dana nezavisnosti su intoniranjem državne himne i prigodnim kompozicijama obogatili učenici Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla na čelu sa profesoricom Jasminom Kasumović, MA.