Enter your keyword

Poziv za dostavljanje tekstova za Priloge br. 48

Poziv za dostavljanje tekstova za Priloge br. 48

Cijenjene kolegice i kolege,

obzirom da u 2019. godini Institut za historiju obilježava 60 godina svog postojanja, za nas ovogodišnji broj Priloga ima poseban značaj.

Prilozi su redovna publikacija Instituta od 1965. godine (Institut za radnički pokret je 1973. godine preimenovan u Institut za istoriju, a 2016. godine u Institut za historiju), posvećeni u prvom redu objavljivanju originalnih rezultata istraživanja i proučavanja prošlosti Bosne i Hercegovine, ali su otvoreni i za sve druge naučne/znanstvene te stručne rasprave i priloge koji su problematski i metodološki vezani za širi, jugoslovenski, balkanski i evropski prostor, a na tragu kritičke historiografije ili interdisciplinarnog pristupa, koji unapređuju znanje o društvenim, političkim, ekonomskim i kulturnim dimenzijama, te savremenim historiografskim i interdisciplinarnim pristupima.

Stoga Vam upućujemo poziv da svojim tekstualnim prilozima učestvujete u kreiranju Priloga br. 48 Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu, u skladu sa Uputama autorima i načelima profesionalne etike.

Rok za dostavu priloga je 1. maj 2019. godine na:
e-mail: sonja.dujmovic@iis.unsa.ba

UPUTE AUTORIMA

Za sve dodatne informacije obratiti se na kontakt adresu:
Institut za historiju Univerziteta u Sarajevu
Podgaj 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

tel: ++387 33 21 72 63
fax: ++387 33 20 93 64

Sadržaj Priloga se može naći na stranicama:
CEEOL (Central and Eastern European Online Library)
EBSCO Publishing
Index Copernicus