Enter your keyword

Knjiga “Nastanak Republike Srpske: Od regionalizacije do strateških ciljeva (1991-1992)” promovirana u Švedskoj i Norveškoj

Knjiga “Nastanak Republike Srpske: Od regionalizacije do strateških ciljeva (1991-1992)” promovirana u Švedskoj i Norveškoj

Od 1. do 11. marta 2024. godine organizovano je 26 promocija knjige: “Nastanak Republike Srpske: Od regionalizacije do strateških ciljeva (1991-1992)” u Švedskoj i Norveškoj. Djelo čiji su autori dr. Muamer Džananović i dr. Hikmet Karčić, uposlenici Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, i dr. Jasmin Medić, uposlenik Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu objavljena u izdanju dva instituta čiji su autori uposlenici prošle 2023. godine.

Promocije knjige u Švedskoj su upriličene u sljedećim gradovima: Malmö, Halmstad, Stockholm, Helsinborg, Värnamo, Västeras, Örebro, Göteborg, Borås, Norrköping, Linköping, Skövde, Trollhättan, Landskrona i Trelleborg.
Promocija knjige u Norveškoj upriličena je u sljedećim gradovima: Gjøvik, Kristijansand, Bergen, Trondheim, Haugesund, Stavanger, Sandjord, Drammen, Oslo i Sarpsborg.

Ova knjiga je izazvala veliku pažnju domaće i internacionalne javnosti, a do danas je upriličeno preko 50 njenih promocija.