Enter your keyword

Uposlenici Instituta za historiju učesnici seminara u okviru projekta “Contemporary forms of nostalgia” na Univerzitetu u Louvain la Neuve

Uposlenici Instituta za historiju učesnici seminara u okviru projekta “Contemporary forms of nostalgia” na Univerzitetu u Louvain la Neuve

U belgijskom gradu Louvain la Neuve, u okviru projekta “Contemporary forms of nostalgia” uposlenici Instituta za historiju bili su učesnici seminara na Univerzitetu u Louvain la Neuve.

U timu učesnika Instituta za historiju bio je dr. Muhamed Nametak, viši naučni saradnik i akademski koordinator projekta ispred Instituta za historiju, koji je izlagao rad pod naslovom “Tho role of Bosnian Aristocracy in preservation of Bosnian cultural heritage”. Također, učesnici seminara bili su dr. Hana Younis, naučna savjetnica sa radom “The importance of traditional culture as part of intangible heritage”, Amir Džinić, MA, viši stručni saradnik sa naslovom rada “Marginal social phenomena in Ottoman Bosnia (XVII-XIX centuries)” i Anida Ibričić, MA, stručna saradnica sa radom “Tangible cultural heritage of Bosnia and Herzegovina”.

Tokom boravka učesnici su imali priliku posjetiti L Museum, belgijski univerzitetski muzej Univerziteta u Louvain-u (UCLouvain) u Louvain la Neuve. Riječ je o prvom velikom muzeju koji okuplja naslijeđe belgijskog univerziteta i predstavlja ga široj javnosti.

Budući da je projekat realiziran u okviru Erasmus + međunarodne mobilnosti, bila je to izvrsna prilika za ostvarivanje akademske saradnje između Belgije i Bosne i Hercegovine, ali i zemalja učesnika projekta.