Enter your keyword

Potpisani ugovori o radu sa saradnicima u naučnom sektoru Instituta za historiju

Potpisani ugovori o radu sa saradnicima u naučnom sektoru Instituta za historiju

Danas je u prostorijama Instituta za historiju uprilično svečano potpisivanje ugovora o radu između direktora dr. Sedada Bešlije i pet saradnika u naučnom sektoru Instituta. Ugovori su potpisani na osnovu izbora u naučno-istraživačka zvanja koja su provedena na Institutu i Univerzitetu u Sarajevu u proteklom periodu.

Dr. Hana Younis izabrana je u trajno zvanje naučni savjetnik za stariju historiju – osmanski period. Ovim činom, Institut je nakon deceniju dobio još jednog saradnika u najvišem zvanju. Osim toga, dr. Younis je prva žena i osmanistkinja koja je izabrana u najviše zvanje u historiji rada i djelovanja ustanove.

Dva saradnika su izabrana u više naučno zvanje. Dr. Enes Dedić je izabran u zvanje viši naučni saradnik za stariju historiju – srednji vijek. Dr. Enes Omerović je izabran u zvanje viši naučni saradnik za modernu historiju.

Dr. Jasmin Medić je izabran u zvanje naučni saradnik za modernu historiju.

Amir Džinić, MA je po prvi put izabran u zvanje viši stručni saradnik za stariju historiju – osmanski period.

Direktor dr. Bešlija je izrazio čestitke povodom ovog značajnog osobnog uspjeha saradnika, ali i uspjeha naučnog sektora i ustanove u cjelini, te saradnicima poželio sreću i uspjeh u daljem naučno-istraživačkom radu na Univerzitetu u Sarajevu.