Enter your keyword

Poziv za dostavljanje tekstova za Priloge br. 49

Poziv za dostavljanje tekstova za Priloge br. 49

Cijenjene kolegice i kolege,

Prilozi su redovna publikacija Instituta od 1965. godine (Institut za radnički pokret je 1973. godine preimenovan u Institut za istoriju, a 2016. godine u Institut za historiju), posvećeni u prvom redu objavljivanju originalnih rezultata istraživanja  i proučavanja prošlosti Bosne i Hercegovine, ali su otvoreni i za sve druge naučne/znanstvene te stručne rasprave i priloge koji su problematski i metodološki vezani za širi, jugoslovenski, balkanski i evropski prostor, a na tragu kritičke historiografije ili interdisciplinarnog pristupa, koji unapređuju znanje o društvenim, političkim, ekonomskim i kulturnim dimenzijama, te savremenim historiografskim i interdisciplinarnim pristupima.

Časopis Prilozi je indeksiran u EBSCO Publishing, CEEOL – Central and Eastern European Online Library i Index Copernicus.

Upućujemo Vam poziv da svojim tekstualnim prilozima učestvujete u kreiranju Priloga br. 49 Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu, u skladu sa Uputama autorima / autoricama i načelima profesionalne etike.

Molimo autore da se prilikom prijavljivanja teksta pridržavaju Uputa autorima /autoricama.

Rok za dostavu priloga je 1. maj 2020. godine na:

e-mail: prilozi@iis.unsa.ba

ili isprintani primjerak rada uz zapis na CD-u poslati poštom ili predati na protokol Instituta za historiju s naznakom „za časopis PRILOZI“.

Za sve dodatne informacije obratiti se na kontakt adresu:

Institut za historiju Univerziteta u Sarajevu
Podgaj 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
tel: ++387 33 21 72 63
fax: ++387 33 20 93 64

ili na adresu glavne i odgovorne urednice:
e-mail: sonja.dujmovic@iis.unsa.ba

Sadržaj Priloga se može naći na stranicama:
CEEOL (Central and Eastern European Online Library)
EBSCO Publishing
Index Copernicus